Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Ivana Mišerić i Filip Han

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Vatra i Prijatelji životinja

RADIO
Vatra i Prijatelji životinja "S
tobom i kroz najprometnije ceste"

June 23, 2015 @ 11:44

Podijeli: Facebook Twitter

Ekipa iz Vatre osim što svojim hitovima osvaja vrhove domaćih glazbenih ljestvica i obilazi Lijepu našu u sklopu Karlovačko RockOFF Summer Tour-a, ima vremena i za humanitarni rad. Odlučili su podržati Prijatelje životinja i njihovi redovnu godišnju akciju “Obitelj na more, a pas na ulicu?” protiv napuštanja kućnih ljubimaca uoči ljetnih godišnjih odmora.

Ovoga puta akcija nosi naziv “S tobom i kroz najprometnije ceste”, po stihu iz Vatrinog hita “Tango”. Glavne poruke ove kampanje, ističu organizatori, mogu se navesti kroz pitanja koja bi si svi koji razmišljaju o skrbi za neku životinju trebali postaviti:

  • Želim li udomljavanjem spasiti neku od životinja iz skloništa umjesto da ju kupim kao predmet?
  • Imam li uvjete za bezuvjetnu skrb za životinju tijekom cijelog njezina života?
  • Hoće li svi članovi moje obitelji biti suglasni s dolaskom životinje u njihovu blizinu?
  • Znam li dovoljno o brizi za životinje i imam li novaca za cijepljenje, mikročipiranje, hranu i liječenje?
  • Kada bude trebalo ići na put, hoću li moći povesti svojeg prijatelja sa sobom ili ga ostaviti na čuvanju?

Hvalevrijedna kampanja “Obitelj na more, a pas na ulicu?” pod sloganom “S tobom i kroz najprometnije ceste” u kojoj smo…

Posted by Vatra on Tuesday, 23 June 2015

 

Članovi Vatre pozvali su građane da budu odgovorni udomitelji, a Ivan Dečak poručuje: “Pomislite kako bi vama bilo da vas se svi odreknu i izbace vas na ulicu. Ne činite drugima ono što ne želite da drugi čine vama, bili to ljudi ili životinje!” Basist Tomislav Šušak istaknuo je: ”Mislim da su životinje odgovornost koja se mora svjesno preuzeti. To su živa bića o kojima si dužan brinuti se. Ne treba olako uzimati životinje, a životne navike moraju se mijenjati i prilagođavati jer to su naši životni partneri koji zaslužuju našu punu pozornost i ljubav“.

Napuštanje životinja velik je problem u Hrvatskoj, no još je alarmantnije što mnogi gradovi, unatoč svojoj zakonskoj obavezi, i dalje ne zbrinjavaju životinje sukladno zakonu, nemaju info centre niti provode programe kastracije životinja, kao ni edukaciju građanstva o zaštiti životinja.

Ni podaci koje je udruga Prijatelji životinja uspjela prikupili od registriranih skloništa za 2014. godinu ne govore u prilog brizi za napuštene životinje. U prošloj je godini na skrbi 11 skloništa koja su poslala podatke bilo više od 4000 životinja – više od 300 životinja po skloništu! Od toga je broja, prema dostavljenim podacima, udomljeno oko 2000 životinja. Uzevši u obzir da u Hrvatskoj postoji samo pet no kill skloništa, stotine životinja usmrćeno je, na sramotu cijele Hrvatske. Izvršeno je samo oko 1000 kastracija.

Skloništa koja su se izjasnila o povećanju broja napuštenih životinja u ljetnim mjesecima spominju porast za oko 50 %, no naglašavaju da je napuštanje prisutno tijekom cijele godine. Unatoč novčanim kaznama do 15.000 kuna, napuštanje je stalno prisutno, što jasno govori da je glavni problem neprovođenje zakonskih odredbi.

Vatra i psi Bobica i Jasper pozivaju sve na udomljavanje životinja umjesto kupnje, kao i da dignu glas protiv napuštanja i ubijanja životinja, naglašavajući da je bolje ne uzeti pod skrb životinju, ako ne postoje uvjeti za pravilnu i cjeloživotnu skrb.

vatra_prijateljizivotinja

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv