Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Shawn Mendes

Glazba
Shawn Mendes

June 1, 2021 @ 00:01

Podijeli: Facebook Twitter

Prestavljamo Shawna Mendesa

Zgodan mali, ima nešto… Shawn Mendes je Kanađanin koji i piše i pjeva i osvaja curice k’o od šale. A od 2015. naovamo je već naredao i pristojan broj albuma – Handwrtitten, Illuminate i naslovni Shawn Mendes. Sve je počelo na Vine-u gdje je kao tinejdžer objavljivao kratke obrade i ubrzo skupio milijune fanova. Odmah je potpisao za Island Records, objavio prvi singl “Life of the Party” 2014. godine i došao na 24. mjesto Hot 100 top liste sa samo 15 godina, 11 mjeseci i 4 dana. Bio je ujedno i najmlađi izvođač s takvim uspjehom za prvi singl u karijeri.

Nakon toga hitovi su se samo nizali. Evo nekoliko:


THERE’S NOTHING HOLDIN’ ME BACK
Shawn Mendes u svom najboljem izdanju, a primijetili su to i gledatelji MTV-a koji su mu dodijelili nagrade Best Artist i Biggest Fans na MTV EMA 2017. “Ova pjesma mi je pomogla da prebolim bivšu curu koja mi je slomila srce’ – i sad vi recite da tipovi nisu emotivni?!


IN MY BLOOD
Najavni singl Mendeseovog trećeg albuma. “Stvar mi je baš prirasla srcu”, kaže on i to se osjeti. Mendes tu otkriva svoju ranjivu stranu. I zanimljivo – to nije ljubavna pjesma. Više je o tjeskobi, pjesma s kojom se ljudi mogu poistovjetiti – zato i je duboka. Btw. Mendesov tata Manuel Mendes je portugalski imigrant pa je Mendes napravio i jednu verziju pjesme na portugalskom koja je bila službena himna portugalske nogometne reprezentacije na svjetskom nogometnom prvenstvu 2018.


MERCY
Tajna u hitovima Shawna Mendesa je što se uvijek okruži moćnom ekipom koja ima itekako puno iskustva u showbizu. Za “Mercy” Mendes je surađivao s čovjekom koji stoji iza uspjeha pjesme ‘Powerful’ Major Lazera, ali i s osobom koja stoji iza velikog hita Pitbulla i Ne-ya ‘Time Of Our Lives’. Mercy u jednoj rečenici nekog Mendesovog fana: ‘Shawn je čisti talent, bez auto-tunea, samo glas – briljantno’.


TREAT YOU BETTER
Jeste znali da je ‘Treat You Better’ trebala biti reggae pjesma, ali su je Scott Harris i Teddy Geiger preokrenuli na gitare pa smo dobili nešto potpuno drugačije, ali opet pamtljivo i uspješno. Kako su Mendes i Taylor Swift bili jednom zajedno na turneji, tako je Taylor za Shawnov 18. rođendan otpjevala – baš ovu stvar na Snapchatu.


STITCHES
Mendes je u videu za ‘Stitches’ dobio priliku glumiti, a sama gluma mu je inače veliki gušt. Vjerojatno mu je zadovoljstvo bilo i vidjeti kako se njegova pjesma konačno nakon 17 tjedana popela i na vrh britanske top liste.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv