Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Sam Smith

Glazba
Sam Smith

June 1, 2021 @ 05:00

Podijeli: Facebook Twitter

Predstavljamo Sama Smitha

Puno ime: Samuel Frederick Smith. Ime koje se pamti: Sam Smith. S karijerom je krenuo kad mu je bilo tek 15 godina, a s 23 je već napisao i otpjevao naslovnu pjesmu za Jamesa Bonda! Pa si ti misli. Fun fact – izjavio je da je tu pjesmu “Writings on the wall” napisao za 9 minuta. Zlobni jezici bi rekli – pa tako i zvuči. Zaboravimo njih i podcrtajmo ovo – Sama Smitha ne možeš ne voljeti, a vole ga i muškarci i žene. Savršen za mix CD za auto… za zavođenje ili za prošnju… Ono što je nekad bila Celine Dion ili Sade, sad su Sam Smith i Adele…

Pa ako upravo sada slažete neki mix CD za zavođenje…evo stvari koje preporučujemo.


STAY WITH ME
Netko je na YouTubeu komentirao – volio bih da su moje ocjene visoke kao glas Sama Smitha. Gotovo milijardu klikova na YouTubeu je dobila ova stvar iz 2014. Mnogima bi i ovo bilo ‘preko glave’, ali Sam Smith je za taj hit dobio i Grammyja za pjesmu godine. Dakle, čak i da ne volite Smitha, morate mu priznati da zna napraviti pjesmu. I nakloniti mu se do poda za ovo.


TOO GOOD AT GOODBYES
“Too Good at Goodbyes” je najavio Smithov album ‘The Thrill of It All’. Možda je postalo već predvidljivo, ali i ovo je došlo na vrh UK charta, pa čak i preko granica Velike Britanije što dokazuju vrhovi top lista u Australiji, na Novom Zelandu, top 10 u Belgiji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Irskoj, Italiji, Nizozemskoj, Norveškoj, Portugalu, Švedskoj, Švicarskoj… Bravo!


LA LA LA (WITH NAUGHTY BOY)
E tu je većina ljudi prvi put čula glas Sama Smitha. Netko će reći – 2013. je počela era Sama Smitha. Originalno, pjesma se našla na albumu “Hotel Cabana” Naughty Boya, ali je uvrštena i na deluxe verziju Smithovog debuta ‘In the Lonely Hour’ godinu dana kasnije. La La La je poharao top liste u čak 26 zemalja, prodavao se k’o blesav, a i refren nije bilo toliko teško zapamtiti: La La La…


I’M NOT THE ONLY ONE
Kad bi se probali našaliti, rekli bi ‘Vjerojatno se još netko zove Sam Smith, definitivno nisi The Only One’. No, ‘I’m Not The Only One’ se bavi jako ozbiljnim problemom, problemom nevjere. Nećemo o uspjehu pjesme, puno je bitnije kako je pjesmu komentirao izvjesni fan Sama Smitha koji je napisao – ovo je najbolja pjesma za sve one kojima je netko barem jednom slomio srce. Sve rečeno.


MONEY ON MY MIND
Ako je po naslovu, pjesmu kao da je napisao neki političar ili bankar… ali budimo realni – kako god novac mrzili, bez novca ne ide. I bar jednom u danu je novac ‘on my mind’. Drugi singl sa Smithovog debut albuma, br.1 na UK chartu, pjesma koja se lako pamti i koja je jedna od rijetkih bržih u bogatom Smithovom opusu.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv