Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Rihanna

Glazba
Rihanna

November 19, 2019 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

Predstavljamo ti Ri Ri Rihannu

Rihanna je “mala s Barbadosa, buntovnica koja u zadnjih nekoliko godina slobodno vrijeme provodi kao rock zvijezda. Po klubovima, sa striptizetama, cugom i dolarima koji lete svuda okolo”, kažu. S druge strane – rijetko se tko od njezinih kolegica može pohvaliti s dvije stvari – da je ambasadorica svoje zemlje i da – ima praznik u njezinu čast!

Pravo joj je ime Robyn Rihanna Fenty, rođena je 20.veljače 1988. na Barbadosu. Nadimak: Ri Ri. Kao šesnaestogodišnjakinja se preselila u SAD i krenula ganjati karijeru i uspjeh u showbizu u čemu joj je pomogao sam Jay Z! Možete o Rihanni misliti sve pozitivno ili sve negativno, ali ta cura ima nešto u sebi, talent da se izreklamira bez nekog velikog truda, a s još manje truda je nanizala hrpetinu hitova koje slušamo i volimo.

Idemo redom


DIAMONDS
Ovo je stvar s albuma ‘Unapologetic’ iz 2012., video spot za tu pjesmu je šokirao, ali ovaj put – pozitivno. Pokazuje krhkost i ranjivost Rihanne. Na licu pokazuje i tugu i sreću i zbunjenost u isto vrijeme. A i mi ostanemo zbunjeni kad tu i tamo konj protrči livadom, onda ona trci i tako u krug :) Rihanna pjeva u ‘Diamonds’ s dijamantima u ruci – pjesma za chillanje i video za pamćenje – gdje ćete više?!


ONLY GIRL (IN THE WORLD)
Rihanna je odradila fazu roze boje – baš u videu za ovu stvar – roza kosa, roza haljina i roza livada. Ako Vam je dosta roze za sada – razumijemo vas. A o pjesmi? Naravno da je postala hit – i na radiju i po klubovima, jer to je Rihanna. A realno, postala je i neslužbena ženska himna, jer kad dj to zavrti u klubu – cure spontano krenu pjevati i sve žele biti ‘only girl in the world’. Šalu na stranu – osim što je s ovom pjesmom proširila svoju bazu fanova, Rihanna je dobila i Grammyja u dance kategoriji. Svaka čast!


STAY
Za ‘Stay’ se Rihanna skinula – do kraja. Ali da nas netko ne optuži za površnost, zašto pjesma ‘Stay’ ostaje u glavi? Zašto smo ju zapamtili? Jer nema ničeg suvišnog, kompliciranog, intimna je i Rihannin nježni, jednostavni vokal osvaja i savršeno paše u pjesmi. Perfektno za glazbenu kulisu prvog spoja, emotivno – taman koliko treba.


WORK
U pjesmi se pojavljuje Drake i to je dovoljno. E da, pjesma se još sastoji od riječi “work” koja se ponavlja 79 sati. Što se preostalog teksta tiče, Rihanna traži duboku i značajnu povezanost s muškarcem, u ovom slučaju Drakeom, a njega zanima samo seks. Izbacili su u istom danu dva spota. Zato sto je previse mainstream izbaciti samo jedan spot za jednu pjesmu. Evo jednog. U ovom Rihanna ima prozirnu majicu.


WE FOUND LOVE (FT. CALVIN HARRIS)
2011. – je l’ moguće da je od ove pjesme prošlo već toliko godina?! I već tada je Rihanna prešla – na tamnu stranu! Iz dobre curice u seks, drogu i alkohol! S Calvinom Harrisom je napravila ogroman hit, ali s Calvinom svi naprave hit… A, tema pjesme – dva ljubavnika kojima se veza bazira na strasti i drogi, a ljubav je prikazana kao ovisnost. Osvojila je top liste, osvojila je klubove, ali ono što je bitnije – pjeva ju i Ivana Mišerić! Vidi ovo:

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv