Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Prvi muški twerk!

RADIO, Zabava
Prvi muški twerk!

April 24, 2015 @ 11:26

Podijeli: Facebook Twitter

Žene koje twerkaju. Nekome seksi, nekome vulgarno. Muškarci koji twerkaju…urnebesno zabavno i smiješno. Dok je u svijetu, naročito svijetu slavnih pjevačica, twerkanje već stara priča, u Hrvatsku je ono stiglo prije mjesec dana. U Zagrebu se otvorila prva škola twerkanja Twerk Team Croatia koju vodi Ruskinja Polina Golubeva. Miss Po nam je sama bacila rukavicu izazova jer je rekla da muškarce koji twerkaju još nije vidjela u svojoj školi. Twerk inače svi povezuju s poprilično obdarenim ženskim pozadinama pa smo odlučili pokušati nešto sasvim suprotno- poslali smo naše kolege Filipa Hana i Nenada Blažica da isprobaju guzotres. Ponosni smo što su dečki prvi muškarci u Hrvatskoj koji su uopće isprobali twerk! Kapa do poda. Ali idemo prvo na ono bitno.

Twerk potiče iz zapadne Afrike gdje je to cijenjeni narodni ples. Polina kaže da mnogi krivo gledaju na twerkanje i da tu nije riječ o prljavom, već o sportsko- umjetničkom plesu koji nije nimalo lagan. Veća pozadina je poželjna (jer je lakše twerkati), ali i oni s manjim guzama brzo će ih učvrstiti ovim zahtjevnim plesom. Zabluda je i da se twerkom jačaju samo i isključivo mišići guze- tijekom plesa je aktivno cijelo tijelo (što dokazuje i upala mišića naših mušketira :)) Prva škola twerkanja još uvijek nije formirala cijenu tako da stignete otići na otvorene i besplatne sate da vidite je li to uopće za vas i zanima li vas. Ajmo mi sad na ono najbitnije.

Muškarci koji twerkaju. Naš Filip ima dojmove iz prve ruke: Rekli su bit će lako, nije to ništa strašno. E pa, puno je teže nego što izgleda, bio, vidio, probao – dobio upalu mišića. Twerkanje je puno više od mrdanja guzom, stvarno se treba dobro pomučiti da pokreneš sve što imaš u pozadini. Nakon što smo potrgali nekoliko sprava, cure su nam pokazale vježbe koje na prvu nisu ništa posebno, ali treba puno više od desetak minuta koliko smo se Blazo i ja tresli po dvorani da bi stvarno uspjeli zatwerkati. Ali, iako smo se oznojili više nego što smo očekivali, bilo je jako zabavno. Više smo tresli ramena nego dupeta, ali kažu nam da smo prirodni talenti, ako nastavimo trenirati, možda i bude nekih twerkera od nas :D I naravno, svaka čast curama koje su bile s nama, stvarno su odlične. Svi bi trebali probati jedan ovakav trening, i žene i muškarci, samo da vide da to nije samo tako. Do twerkanja! :)

Ja kažem riječi su suvišne…kako su se snašli i kako im ide procijenite sami :)

Trendy Tanja

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv