Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

June 13, 2021 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

Ona je roza, ona je Pink!

Prije nego što je postalo moderno biti zločesta cura na glazbenoj sceni, bijaše Pink. Pravog imena Alecia Both Moore mogla je biti ili časna sestra ili uzeti neko kul ime i postati jedna od najkontroverznijih umjetnica ranih 2000-ih.

Još kao klinka počela je pisati tekstove, a njena mama je rekla da su neki bili toliko mračni da se znala zabrinuti za kćer… Ime Pink je uzela po liku iz Tarantinovog filma Psi iz rezervoara, koji se zvao, logično, Mr Pink. Prije no što je postala ovo što je danas, isprobavala je razne stilove od skejtborderice, hip-hoperice, rejverice do pjevačice u bendu. S prvim singlom “There you go” pokazala je talent, ali nije bila zadovoljna imidžem pa je na drugom albumu potpuno preuzela kreativnu kontrolu i to se isplatilo.

Isplatilo se itekako. Vidi koje je hitove napravila:


GET THE PARTY STARTED
Iako je prije toga sramežljivo provirivala na top ljestvice, s ovom stvari Pink je eksplodirala u cijelom svijetu i to je postala njena najprodavanija pjesma. Pink je došla na glas kao cura koja ne drži previše do pravila, a naravno postala je i poznata njena frizura koja će joj dugo biti zaštitni znak.


SO WHAT
Ova nabrijana stvar stigla je na petom albumu i to je zapravo izljev frustracija nakon što se Pink razvela od muža. Svi friško rastavljeni, ostavljeni i prema tome ravnodušni mogu se poistovjetiti s ovom pjesmom, a Pink može utjehu naći u tome što je postala apsolutni hit i donijela solidne novce. Kome treba muž kad imaš pjesmu na top svjetskim ljestvicama?!


JUST LIKE A PILL
Iz naslova je dosta jasno čime je inspirirana pjesma. Kad pomiješaš tablete i neuspješne ljubavi dobiješ ovakvu stvar, a zapravo cijeli njen drugi album Misundaztood je zapravo pogled u Pinkinu crnu napaćenu dušu. Dobro nije joj duša crna, više je roza, ali pjesme stvarno govore o njenim životnim iskustvima pa tako i ova.


RAISE YOUR GLASS
Ovu pjesmu/zdravicu je Pink napisala kako bi si čestitala na uspješnoj desetogodišnjoj karijeri. Pjesma zapravo govori kako trebamo svoje slabosti pretvoriti u uspjehe, a očito je svojim tekstom i zvukom postala glas onih koji inače nisu toliko glasni. Btw bila je i veliki svjetski hit na top ljestvicama.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv