Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Ivana Mišerić i Filip Han

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Na Terry Fox-u prikupljeno gotovo 5 milijuna kuna

RADIO
Na Terry Fox-u
prikupljeno gotovo 5 milijuna kuna

September 22, 2014 @ 11:26

Podijeli: Facebook Twitter

Jubilarno 15. izdanje humanitarne utrke Terry Fox Run na zagrebačkom Jarunu okupilo je oko 5 i pol tisuća građana, a prikupilo više od 4.700.000 kuna! Program je vodila naša Ivana Mišerić, koja je uz svjetske prvake te osvajače olimpijske medalje, veslače braću Martina i Valenta Sinkovića te Ivanu Brkljačić, Marinu Orsag i druge prodavala majice Terry Fox Run.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja je i sudjelovanje čak četiri tisuće djece i mladih iz osnovnih i srednjih škola te domova grada Zagreba te izložba svih majica s dosadašnjih akcija. Naime, majice akcije Terry Fox Run posebne su po tome što je službeni vizual svake godine drugačiji pa je bilo zanimljivo vidjeti kako se mijenjao tijekom godina.

Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja nasljednog raka dojke i jajnika. Sredstva prikupljena u okviru prošlogodišnjeg izdanja akcije Terry For Run upotrebljena su za nabavu citocentrifuge i point of care analizatora koji su smješteni pri Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.

Humanitarna Utrka Terry Fox Run održava se svake godine u čast mladiću oboljelom od raka Terryju Foxu. Iako je izgubio nogu, kako bi sakupio novac za liječenje, Terry Fox je 1980. godine krenuo u trku po Kanadi koju je nazvao “Maraton nade”. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no utrku, na žalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju prikupljanja sredstava za borbu protiv raka, koja se održava svake godine u Kanadi i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv