Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

June 1, 2021 @ 00:03

Podijeli: Facebook Twitter

Tko je Kygo?

Kygo je norveški tvorac remikseva, pravim imenom Kyrre Gørvell-Dahll. Sa svojih 20 i kusur godina je ostvario popriličnu slavu i to samo preko YouTubea. Remiksirati je počeo s 15 godina, kada je otkrio Aviciija, a nakon što se dokazao na internet sceni, dobio je pozive od Aviciija i Chrisa Martina iz Coldplaya da službeno remiksira njihove pjesme za nadolazeće albume. Diplo ga je pozvao na BBC Radio 1 tijekom Essential Mixa.

U svojoj glazbi i remiksevima naglašava melodiju jer mu je, kako kaže, dosta toga da se sve pjesme vrte oko beatdropova. Ultra festival također je upotrijebio jedan od njegovih mikseva za promidžbeni spot, što mu je dodatno poduprlo karijeru. Ako niste sigurni znate li ga, reći ćemo vam da je za remiks Passengerova hita ”Let her go” skupio više pregleda nego originalna pjesma, a to se isto dogodilo i s remiksom Sheeranove pjesme ”I see fire”. Posljednji hit mu je prepjev pjesme ‘Higher love’ Steve Winwooda. 2019te je ta stvar objavljena pod njegovim imenom, a vokalne dionice je otpjevala nažalost pokojna Whitney Houston.

Evo hitova: 


FIRESTONE
Za ovo bi mogli reći – prvo pa muško :) Firestone je bio debut singl norveškog dj-a kyga, a samu pjesmu je otpjevao Australac Conrad Sewell. Da se ljudima uvukla pod kožu, dokazuje vrh norveške top liste i ulazak na top 10 mnogih drugih euro chartova. Malo tko zna da je ovo bilo napisao za Steve Angella odnosno Swedish House Maffiu, a želja je bila da to bude ‘nova EDM himna’, nešto poput ‘Don’t You Worry Child’. Ipak, to se nije dogodilo, pjesmu je potpisao Kygo koji je otišao u smjeru tropic housea, a naziv pjesme ‘Firestone’ Conrad je uzeo prema nazivu jedne tvrtke koju je uočio dok se vozikao autom.


STOLE THE SHOW
Astronauti u skafanderima, kacige, rakete – čovjek bi po ovom opisu mislio da se radi o nekom Spielbergovom filmu, kad tamo – video za ‘stole the show’. Ali, mora se priznat – cool spot i tema stara kao i čovječanstvo samo – ljubav. Točnije – što se dogodi kad veza postane navika, a dvoje ljudi shvate da ‘to više nije to’. Možda zato su se mnogi i vezali uz pjesmu, u prvom redu norveški dj kygo, a predivni glasovni dio odradio je parson James iz južne Karoline. Stole the show je došao do prvih mjesta u francuskoj, (naravno) norveškoj, švedskoj, slovačkoj i u hrvatskoj, a pjesmu bi mogli nazvati i ‘klasičnim kygom’ – tropic houseom uz koji je teško skriti emocije.


REMIND ME TO FORGET
Slušalice na uši, sklopiti oči i – pustiti pjesmu s playera. ‘Remind me to forget’ možda i ne izlazi izvan Kygovih gabarita, ali svejedno ćete ju pjevušiti. ključnu ulogu je tu odigrao Miguel koji je dodao soli u ovu pjesmu. Pa, ako imalo uživate u glazbi, i u ovom je Kygovom hitu dovoljno sastojaka da (bar u mislima) odete u neki drugi svijet. Ako je po broju pogleda na YouTubeu, mnogi su tako pjesmu i doživjeli. Ako ju poželite imati i na ‘old school’ način – to je Kygov cd ‘kids in love’ iz 2017te.


IT AIN’T ME
Kygo je “It ain’t me” odlučio napraviti u suradnji s glumicom i pjevačicom Selenom Gomez. E, sad dolazi jedna zanimljiva priča vezana uz ljude koji su radili na ovoj pjesmi, a to su Wotman, Lee i Tamposi. Naime, isti trojac je surađivao i na hitu dj Snakea i Justina Biebera ‘Let me love you’ pa se nagađa da je tekst te pjesme bio zapravo upućen Bieberovoj bivšoj – seleni Gomez :) Ovdje se pak nagađa da je Gomez pjevala o Bieberu, ali se godine baš ne podudaraju jer selena pjeva o ‘sedamnaestogodišnjakinji’, a njoj je bilo 18 kad je hodala s Bieberom.
Wotman, Lee i Tamposi su u Londonu dobili poziv od Kyga koji je bio zainteresiran za it ain’t me, a samo 45 minuta jammanja u studiju bilo je dovoljno da bi se “It Ain’t Me” snimila. Ostalo se zna – pjesma je postala još jedan veliki Kygov hit.


HIGHER LOVE
Možete voljeti ili ne voljeti Kyga, ali za jedno mu morate odati priznanje – da zna nanjušiti hit. I to s pjesmom koja u verziji Whitney Houston – to nikad nije ni bila. To je i prva pjesma koja je izdana pod imenom Whitney Houston od njezine prerane smrti 2012. Idemo na početak priče. Originalno, pjesmu je 80tih godina prošlog stoljeća napravio Steve Winwood, a pokojna rnb diva tu je pjesmu snimila kao b strana uspješnog ‘i’m your baby tonight’ iz 1990. i nitko nikada ne bi tu stvar povezao s njom da se 2019. Kygo nije sjetio obnoviti je i lansirati kao ‘novi hit’.
I u tome je – više nego uspio. Stvar kao da je nastala u ovom desetljeću, zvuči svježe, moderno, novo i još bitnije – postala je jednako (ako ne i popularnija) od originala. bizarno? Više neobično. Ali što je, tu je :)

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv