Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Jonas Blue

Glazba
Jonas Blue

June 1, 2021 @ 09:58

Podijeli: Facebook Twitter

Jonas Blue

Ako postoji neki svjetski DJ koji se više isfurao svojim hitovima nego za miks pultom onda je to – Jonas Blue. Britanac koji je kao i auti našeg Mate Rimca, potegao od nule do stotke – dok si rekao keks. Kako je sve počelo? Jonas Blue je kao klinac sa sedam ili osam godina svirao flautu i klavir. S 10 se počeo baviti produkcijom. Nikad nije za kompjuterom, sve pjesme radi, ako mu je za vjerovati, na klaviru. Za sebe kaže da je pravi 90s klinac. I dan danas sluša Backstreet Boyse, NSYNC, rane radove P!nk, ali i Britney Spears. A kad spojite 90te i Blue, neminovno asocira na Blue projekta Eiffel 65. :) Priča oko imena ide ipak – malo drugačije. Pravo ime ovog DJ-a je Guy Robin, a otkud Jonas Blue – to mu je palo napamet ‘jer je puno house glazbe koju je izvodio na gažama dolazilo iz Švedske. Prvo se mislio zvati Jonas Monday, ali se ipak odlučio za Blue. Blue je, kako kaže – nešto svježe, a Jonas daje dozu misterije uz njegovo umjetničko ime. Prepjev pjesme ‘Fast Car’ je ovog DJ-a vinuo do vrhova top lista, osigurao mu popularnost, slavu, novac – sve. A, za sve je ‘kriva’ – njegova mama. Jonas kaže da je obradio klasik Tracy Chapman jer je to bila omiljena stvar njegove majke dok je on bio beba. Htio je tu stvar svirati na setovima, ali mu je bila prespora. Oduvijek je ‘Fast Car’ htio obraditi, ali kako kaže – to je jedna od onih stvari koje ne dirate, ako tu novu verziju ne napravite jako jaaako dobro. Srećom, to mu je uspjelo, a i nova verzija se svidjela njegovoj mami. Od te 2015te kad je nastao prepjev klasika ‘Fast Car’ pa do danas – Jonas Blue je surađivao s glazbenicima iz Velike Britanije, Amerike i Australije.


FAST CAR
Ovo je prerada starog hita Tracy Chapman iz 1988. Za pjevačicu je angažirao mladu Dakotu koja ga je impresionirala svojim nastupom u jednom pubu. ‘Fast Car’ u verziji DJ-a Jonas Blue je došla do vrha australske top liste i do top 3 u mnogim europskim zemljama. Zanimljivo zvuči da je recimo originalna verzija ove pjesme 1988. lošije prošla na britanskom chartu nego prepjev iz 2015.


PERFECT STRANGERS
Jonas Blue je za ovu stvar rekao da je htio napraviti pjesmu koja će jednako dobro zvučati uz gitaru i na plesnom podiju. ‘Ok, ‘Fast Car je bio prepjev, ali ovo je baš moje djelo i jako sam zadovoljan s tim što sam napravio. Vokalne dionice je otpjevao pjevač i tekstopisac J.P. Cooper.


MAMA
Još jedna suradnja – još jedan hit. Jonas Blue je ovdje potegnuo do daleke Australije otkud dolazi pjevač William Singe. William je bio član australskog boy banda The Collective koji je oformljen tijekom četvrte sezone australskog X Factora. ‘Mama’ je pjesma o jednom bezbrižnom djelu naših života – bez stresa, problema i računa koje morate platiti. Samo zabava s frendovima, svaki dan i svaku noć.


RISE
Iza ovog hita stoji duo Jack & Jack ili Jack Johnson i Jack Gilinsky. Jonas Blue je došao na ideju da bi spomenuti duo savršeno odgovarao za njegov sljedeći ljetni hit – i nije fulao. Jer je pjesma zaživjela na radiju i donijela uspjeh (čitaj lovu) i Jonas Blue i ovom dvojcu iz Omahe. A, mi smo dobili stvar koja nam ne ide iz glave :)

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv