Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Ivana Mišerić i Filip Han

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Ivan Dečak i klinci na Otvorenom

Galerije, RADIO
Ivan Dečak i
klinci na Otvorenom

February 25, 2015 @ 09:37

Podijeli: Facebook Twitter

Dobro je poznato da se glazbenici rijetko bude prije podneva, noćne su to ptice. Frontmen grupe Vatra Ivan Dečak ipak je izašao iz svoje rutine, navio alarm ranije nego inače i došao u Jutro na Otvorenom…ni ne sluteći kakvo ga vatreno buđenje čeka u studiju. Iako je došao nasmiješen, priznao nam je da je pospan i da još spava na pola.

Nismo gubili vrijeme na ćaskanje, odmah smo Dečaku oduzeli 2 osjetila- stavili mu povez na oči i slušalice na uši- i tako ga pripremili za iznenađenje. Kao mali pilići u studio su ušetali učenici 3.b razreda osnovne škole Eugen Kumičić iz Velike Gorice- jedan po jedan, njih 30. Malo je reći da je Dečak ostao u šoku. I što se može dogoditi kad u studiju imaš Ivana Dečaka, 30 djece koja su njegovi fanovi i gitaru? Jedino logično- zapjevati Tango!

Nakon ovakvog razbuđivanja Dečak je zagrijao ruku za cijeli dan- podijelio je 30 autograma i ispratio mališane u školu. Nakon nepunih godinu dana otkad je prvi put bio gost jutarnjeg showa, puno toga se promijenilo. Dečak radi punom parom- osim koncerata, obaveza u The Voiceu, postao je član još jednog žirija, Karlovačko RockOff festivala. Riječ je o manifestaciji kroz koju će nova generacija glazbenika ostvariti medijski, diskografski i koncertni proboj. RockOff festival pokrenulo je Hrvatsko društvo skladatelja kako bi javnost upoznali s mladim i talentiranim domaćim autorima i izvođačima.

“Traže se novi bendovi, novi pjevači, svi koji imaju nešto pametno za reći mogu se prijaviti već od sutra. Najesen kreće RockOff i evo, mene je zapala čast da ocjenjujem glazbenike i pjevače. Nisam naravno sam, u žiriju su Jaya iz Jinx-a, Mrle iz Let 3, umjetnički direktor festivala Hrvoje Horvat i producent Skansi”- ističe Dečak.

Na RockOff festival dobrodošli su različiti glazbeni žanrovi: rock, pop, etno, hip-hop…Prijave traju do kraja ožujka, najesen slijede nastupi uživo kada će u finalni odabir krenuti 30 najboljih, a pobjednika čekaju fantastične nagrade: 100 sati snimanja i produkcije u studiju, rad s producentom po izboru, produkcija singla, videospota, nastupe uživo, a 23. listopada će imati čast i nastupiti kao gost na velikom koncertu Vatre u Zagrebu u Domu sportova.

“RockOff je lijepa lansirna rampa za mlade glazbenike, lijep poticaj ali naravno da moraš imati ono nešto, ovo je samo prilika da pokažu svoj talent. Naravno da ništa ne dolazi preko noći, pa tako ni uspjeh, ali mlade nade koje će sudjelovati na ovom festivalu moraju imati vjeru, odlučnost i želju za radom”- kaže Dečak.

Osvrnuo se i na popularnu emisiju The Voice, a na pitanje što se promijenilo u njegovom životu otkad je jedan od članova žirija kaže: “Emisija je jako gledana pa je i za očekivati da te ljudi više percipiraju. Nama se stvari stvarno nisu desile preko noći, bend postoji već 16 godina, imamo 70 napisanih pjesama, snimili smo sedmi album, non stop smo na putu i gdje god ima naše publike mi dolazimo. Voice se sa svim time samo spojio u jednu veliku lavinu.”

Dečak je za kraj svoje kolege iz žirija opisao jednom riječi:

  • Tony Cetinski – frend
  • Jacques Houdek – ogromna sreća
  • Indira – eksplozija

Ivane, i ti si danas s klincima bio naš frend, ogromna sreća i eksplozija!


Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv