Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Predsjednik u Jutarnjem showu

RADIO
Predsjednik u Jutarnjem showu

September 30, 2014 @ 08:02

Podijeli: Facebook Twitter

Dogovor za kavu je pao. Vrijeme: subota. Mjesto: Pantovčak. Skupila se malonogometna momčad Otvorenog radija i krenusmo povrh Britanca prema predsjedniku države. Na ulazu kratki pregled, salutiranje vojnika i vozač koji nas dostavlja pred sam ulaz u rezidenciju.

Kakva vožnja do gore! Moram vam ispričati…. Dakle, sjedamo u auto, gospodin za volanom ultra simpatičan. Niko Pulić sakrij se. Kad je on stisnuo gas i zarolao nas po tim zavojima, kolega se primio za ručku i rekao: “Osjećam se k’o u Otmici – Jean Paul Belmondo!!”. Stižemo pred ulaz, kočimooo, auto se zanjihao, gume cvile, a gospodin šofer se javlja na mobitel sa :”Halo, Jurić je.” Pa jel moguće. I vi ste se sjetili munjevitog auta Jurića iz crtića!! :D Jao, suze su mi krenule. Hop van, hvala gospon Jurić!

Ušla je momčad s početka priče u strogo čuvano zdanje sagrađeno 60-ih za vrijeme druga Tita. Obavili smo pregled kao na aerodromu, ostavljamo osobne iskaznice i idemo do biblioteke. Stiže kava, a stiže i predsjednik. Usput, postavili smo dvije kamere, tri mikrofona i svu moguću tehniku za snimanje našeg, po dogovoru, opuštenog druženja. I bilo je tako. Opušteno.

Predsjednik je super, ako se mene pita. Na stranu stavljamo politiku, jeste li lijevo ili desno, gore, dolje. Doživjela sam ga prvo kao čovjeka, a tek onda kao državnog poglavara RH. Jako ugodan, opušten, pametan gospodin s kojim je lijepo voditi razgovor. Imam osjećaj da bi mu mogla ispričati sve svoje probleme, od otečenih nogu do izračunavanja putnih troškova (prvo što mi je palo na pamet) i da bi me saslušao.

Kaže za sebe da ide na pogon-kavu. Puno radi, malo spava, obožava opere, Mozarta, djecu, Beatlese, Parni Valjak, Gibonnija… Najljepše uspomene ima iz razdoblja kada mu je kćer Lana bila beba. Mijenjao je pelene, prao je suđe i usisavao stan. “Spadam u zahvalne supruge”, rekao je predsjednik. Što god supruga skuha, pojede se bez prigovora.

Na pitanje zašto nije premijer, odgovara :”Tako mi je grah pao.” Puno toga smo pretresli u otvorenom razgovoru. Od hrane, pića, sporta, prijatelja, pa do političkih stavova i planova.

Video je tu da nam se pridružite. Ili se slušamo na radiju.

Dame i gospodo, predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Ivo Josipović.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv