Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Dario Maradin

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

EGZOOTVORENA DŽUNGLA

RADIO
EGZOOTVORENA DŽUNGLA

May 21, 2015 @ 11:03

Podijeli: Facebook Twitter

Ines ima pitona Paju i agamu Džabu. Matija ima tegua Tanga i pitona Šteficu. Tomislav ima 3 šiljatonosne zmije, 2 gekona i mliječnu zmiju Đurđicu. Ako Matiji uzmemo Tanga, a Ines Džabu… Šalimo se- ovo nije nikakva zagonetka ni matematička operacija- ovo su najegzotičniji gosti ikad u studiju Otvorenog radija.

Pozvali smo vlasnike egzotičnih kućnih ljubimaca s njihovim mezimcima i moramo priznati da smo bili jako skeptični. Gadilo nam se, bojali smo se i mislili zašto bi netko pobogu doma držao zmiju ili guštera? Kad su napokon došli to je bilo to- ljubav na prvi pogled! I zmije i gušteri bili su jako pitomi i dragi. Da, dragi! Nisu ljigavi, nisu sluzavi, čvrsti su i polumekani hehe.

Njihovi vlasnici su nam rekli da su odmalena bili uz životinje i nikad nisu zazirali od nijedne vrste. Neki ih gledaju čudno, neki ne, ali njih to ne zabrinjava previše jer imaju svoje ljubimce koji im uzvraćaju ljubav. Prepoznaju svoje vlasnike, umiljati su, a neki od njih se doslovno vole i maziti. Briga za njih uzima puno manje vremena nego za psa ili mačku, a ni održavanje nije skupo. Hrane se oku neprivlačnim stvarima poput štakora, kukaca i žohara, ali to je manje važno. Kad se već odlučiš na tako egzotičnog kućnog ljubimca, najmanji problem ti je njihova hrana. Veći je problem kad shvatiš da ti je dio egzotike nestao… kao Matiji Štefica. Ova australska pitonica pobjegla je jednom susjedu u dvorište i završila na anteni. I Štefica i susjed su preživjeli.

Suma sumarum, životinjice iz džungle su nas oduševile, raznježile i definitivno otjerale strah iz kostiju. Ines, Matija i Tomislav upravo su si našli par dadilja koje su spremne čuvati njihove mezimce kad odu na more. Za zmije i guštere naravno nije svatko, ali ako imate volje i uvjete, nećete požaliti… tako barem kažu njihovi vlasnici.

 

 

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv