Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Clean Bandit

Glazba
Clean Bandit

June 1, 2021 @ 00:21

Podijeli: Facebook Twitter

Predstavljamo bend Clean Bandit

Clean Bandit, banditi koji nas razoružavaju čistim melodijama svojih hitova. Na svojih 5 minuta su dugo čekali – bend djeluje od 2008. i čine ga Grace Chatto i braća Jack i Luke Patterson. Glazba je za njih zabava, pomaknuti crossover klasičnog i dancea, sviraju različite instrumente i svaki put iznenade novim svježim zvukom.

Ime benda je zapravo prijevod ruske fraze koja znači ”totalni gad” iako članovi benda to simpatičnije tumače kao ”kompletna bitanga”. Dok su Grace i Jack živjeli u Moskvi – stanodavka je tako zvala jednog njihovog prijatelja. Da su vrijedne bitange svjedoči i činjenica da su osnovali i kompaniju Cleanfilm da bi sebi i drugima snimali videospotove kakve žele.

A ovo su njihovi spotovi/hitovi:


ROCKABYE
Dugo željena suradnja s reperom Sean Paulom i pjevačicom Anne-Marie koju su zapazili uz Rudimental. Okarakterizirana kao dancehall i tropical house i drugi po redu njihov #1 hit. Jedna od najklikanijih pjesama na YouTubeu, govori o problemima s kojima se susreću samohrane majke, a aludira na uspavanku “Rock-a-bye Baby”.


RATHER BE
Pjesma kojom su se konačno dočepali vrhova top lista 2014. godine. Suradnja s pjevačicom Jess Glynne sadrži elemente dance i klasične glazbe, upravo ono po čemu je bend prepoznatljiv. U veljači 2015. je pjesma dobila Grammy za Best Dance Recording.


REAL LOVE
Još jedna suradnja s Jesse Glynne, video spot razveselio je fanove koji su mogli sudjelovati ljubeći se pred kamerama dok bend snima pjesmu u studiju.


EXTRAORDINARY
Ovdje im je vokal posudila Sharna Bass, a kritičari su omalovažavali pjesmu nazivajući je lošom kopijom Emelie Sandeinih balada.


TEARS
Nakon jednogodišnje pauze, suradnja s X Factor pobjednicom Louisom Johnson i zadnji singl na kojem je sudjelovao Neil Amin-Smith kao violinist. U videospotu Johnsonica i bend borave u sobi u kojoj gore instrumenti iznad vode na podu, a pojavljuje se i snježna sova koja je bila jedna od onih koje su glumile Harry Potterovu Hedwigu.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv