Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Fil Tilen

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Clean Bandit

Glazba
Clean Bandit

June 1, 2021 @ 00:21

Podijeli: Facebook Twitter

Predstavljamo bend Clean Bandit

Clean Bandit, banditi koji nas razoružavaju čistim melodijama svojih hitova. Na svojih 5 minuta su dugo čekali – bend djeluje od 2008. i čine ga Grace Chatto i braća Jack i Luke Patterson. Glazba je za njih zabava, pomaknuti crossover klasičnog i dancea, sviraju različite instrumente i svaki put iznenade novim svježim zvukom.

Ime benda je zapravo prijevod ruske fraze koja znači ”totalni gad” iako članovi benda to simpatičnije tumače kao ”kompletna bitanga”. Dok su Grace i Jack živjeli u Moskvi – stanodavka je tako zvala jednog njihovog prijatelja. Da su vrijedne bitange svjedoči i činjenica da su osnovali i kompaniju Cleanfilm da bi sebi i drugima snimali videospotove kakve žele.

A ovo su njihovi spotovi/hitovi:


ROCKABYE
Dugo željena suradnja s reperom Sean Paulom i pjevačicom Anne-Marie koju su zapazili uz Rudimental. Okarakterizirana kao dancehall i tropical house i drugi po redu njihov #1 hit. Jedna od najklikanijih pjesama na YouTubeu, govori o problemima s kojima se susreću samohrane majke, a aludira na uspavanku “Rock-a-bye Baby”.


RATHER BE
Pjesma kojom su se konačno dočepali vrhova top lista 2014. godine. Suradnja s pjevačicom Jess Glynne sadrži elemente dance i klasične glazbe, upravo ono po čemu je bend prepoznatljiv. U veljači 2015. je pjesma dobila Grammy za Best Dance Recording.


REAL LOVE
Još jedna suradnja s Jesse Glynne, video spot razveselio je fanove koji su mogli sudjelovati ljubeći se pred kamerama dok bend snima pjesmu u studiju.


EXTRAORDINARY
Ovdje im je vokal posudila Sharna Bass, a kritičari su omalovažavali pjesmu nazivajući je lošom kopijom Emelie Sandeinih balada.


TEARS
Nakon jednogodišnje pauze, suradnja s X Factor pobjednicom Louisom Johnson i zadnji singl na kojem je sudjelovao Neil Amin-Smith kao violinist. U videospotu Johnsonica i bend borave u sobi u kojoj gore instrumenti iznad vode na podu, a pojavljuje se i snježna sova koja je bila jedna od onih koje su glumile Harry Potterovu Hedwigu.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv