Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Bruno Mars

Glazba
Bruno Mars

June 7, 2021 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

On je Bruno Mars!

Znate tko je Peter Gene Hernandez? To je jedan i jedini Bruno Mars! Kada se želiš upisati u glazbenu povijest, onda obično ime očito ne prolazi. Rođen na Honolulu-u portorikansko-filipinskih korijena, odrastao je u muzikalnoj obitelji igrajući se s instrumentima, a ne s autićima. U tinejdžerskoj dobi odlično je skidao i Michaela Jacksona i Elvisa Presleya i već se tada vidjelo da će mali Bruno dosegnuti Mars! Naviknut na nastupe teško je podnosio što mora čamiti čekajući da mu netko pruži priliku, a nešto se moralo i jesti – tako se bacio na pisanje pjesama drugima.

Njegovi radovi su npr. Flo Ridin “Right ‘Round,” Travie McCoyev “Billionaire” pa čak i megapopularna ”Forget you” Cee Lo Greena. 2010. je konačno krenuo solo s pjesmom ”Nothin’ on You”, a Bruno je s njom odletio na br. 1 Billboarda. Ostalo je povijesti.

Ovo je samo nekoliko pjesama Bruna Marsa koje smo odabrali:


UPTOWN FUNK
O ovoj pjesmi imate na jednoj stranici više nego o nekim biografijama slavnih izvođača. Da, toliko je popularna. Manje važno s kojeg je albuma i koji su ljudi radili na toj pjesmi, ali neki možda ni ne znaju kakva se drama zbivala na snimanju ove pjesme. Mark Ronson je bio pod pritiskom da svoj gitarski dio odradi u jedno prijepodne, no s obzirom na to da mu to nikako nije uspijevalo, onesvijestio se u jednom restoranu, ispovraćao tri puta pa su ga doslovno odnijeli natrag u studio. Uspio je snimiti svoju dionicu ‘Uptown Funka’ iz – 82. puta.


JUST THE WAY YOU ARE
Hitčina… za koju i sam Bruno priznaje da je dugo radio na njoj. To želi svaka žena – ‘volim te baš takvu kakva jesi’. Retro kazeta se vrti, djevojke se nešto kao rumene, singlovi se prodaju. Moćan refren, velik broj nagrada, pet puta platinasta prodaja …ma, bravo, Bruno. Braaavo!


GRENADE
Rekao bi prema nazivu – neka borbena stvar, kad ono šmizlavo. Navodno je Bruno ‘Grenade’ samo dva dana prije izlaska albuma izmijenio i ponovno snimio – e, to ja zovem stresiranje na ntu. Pjesma je maramice izvlačila kao broj 1 u hrpi zemalja, a donijela mu je i nominaciju za Grammy. Inače, onaj klavir što vuče u spotu – nije bio neki bad jer, ne bi čovjek rekao – Mars ima snage k’o alien – pa se hvali da dnevno napravi 1000 sklekova. Ili je to jedna nula manje…ko će ga znati?!


LOCKED OUT OF HEAVEN
Na ovu stvar se pleše sve u šesnaest, a plesa ima i u spotu. Zvuči na prvu ko neka stvar grupe Police. Fora stvar, ako ćemo o tekstu, romantika, ljubav i sex. Kritičari su ovu stvar ocijenili njegovom glazbenom evolucijom, a mi sretni jer se konačno ostavio – klavira.


24K MAGIC
Kao i Uptown Funk, i ovo je vesela, feelgood pjesma u kojoj se Mars provodi. No ovog puta on je “dangerous man with some money in my pocket”. Samo da razjasnimo šta je to 24K, to je oznaka za 24 karatno zlato najviše čistoće. A to je ono što njegova ekipa donosi na party. Pa ako se ikad poželite družiti s nekom bogatom ekipom, ovi oko Bruna Marsa bi trebali biti vaš – prvi izbor. 24K Magic je Bruni Marsu donijela Grammy u kategoriji ‘Record Of The Year’.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv