Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Avicii

Glazba
Avicii

November 25, 2020 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

Sviramo i sjećamo se Aviciija

2018. će biti zapamćena i po odlasku klinca za kojeg je u početku malo tko mislio da će postati slavan, a još manje da će nam otići – tako prerano. Tim Bergling (ovo ime vam je poznato jedino ako ste veći ljubitelj elektronike) je pravo ime švedskog DJ-a Aviciija, lika koji je već sa 16 počeo objavljivati svoje remixeve na glazbenim forumima.

Do velike svjetske slave došao je sa samo 22 godine nakon što je ‘Levels’ zagospodario u klubovima, ali i u radijskim i tv programima. Već njegov prvi album ‘True’ iz 2013. osvojio je svijet, kao i hit ‘Wake Me Up’, a nakon njega nanizali su se i “I Could Be the One”, “Hey Brother”, “Addicted to You”, “The Days”, “The Nights”, “Waiting for Love”, “Without You” i “Lonely Together”. Bio je nominiran za Grammy za rad na ‘Sunshine’ i “Levels” 2013., a 2016. se odlučio umiroviti zbog zdravstvenih razloga, no nitko nije mogao ni slutiti da će već 20. 4. 2018. doći ona najstrašnija vijest – Avicii je pronađen mrtav u Omanu, a navodno je bilo u pitanju samoubojstvo.

Idemo se prisjetiti njegovih najvećih hitova:


WAKE ME UP
Dvije godine nakon izlaska i skoro 800 milijuna pogleda na Youtubeu kasnije, Wake Me Up je i dalje ogroman hit i najpopularnija je pjesma Aviciija. Prvi puta ju je izveo, odnosno uštekao USB u CD player i stisnuo play 2013. godine na Ultri u Miamiju.


HEY BROTHER
Kad Vam pjesmu pjevuši tata dok jede juhu na obiteljskom ručku, pjesmu čovjeka za kojeg nije nikada čuo, e onda znate da je to hit i pol. Ova pjesma se nalazi na Aviciijevom prvom albumu.


WITHOUT YOU (ft. Sandro Cavazza)
Teško je vjerovati da smo ostali “without” Aviciija, ali to je – tužna istina. Ovo je bila sedma Aviciijeva br.1 pjesma u njegovoj rodnoj Švedskoj, originalno objavljena 2017. i ponovno nakon njegove smrti u travnju 2018. Jedan njegov fan zgodno je uz ovu pjesmu na YouTubeu napisao: ‘Nastavit ćemo slušati tvoju muziku. Bio si glazbeni genijalac i nadam se da ti je bolje gdje god da sad jesi.’


ADDICTED TO YOU
Dugo se čekao Aviciijev prvi album, jer glazbena industrija i dalje kao da ne shvaća ozbiljno glazbenike koji nemaju album. Aviciija je cijeli svijet počeo shvaćati ozbiljno 2013. jer se pojavio njegov prvi album „True“ na kojem se našla i pjesma Addicted to you.


LEVELS
S ‘Levels’ su se Aviciiju otvorila vrata raja. Uspjeh te pjesme sva svjetla pozornice usmjerio je prema njemu, stvar je rasturila na top listama i kroz godine doživjela toliko remixeva da ih zaista nema smisla nabrajati. Voljeli Aviciija ili ne, pjesma je postala instant klupski klasik!

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv