Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Fil Tilen

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Adele

Glazba
Adele

November 20, 2019 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

Velika i jedina Adele!

Volimo ovu Britanku koja nam liječi slomljena srca svojim pjesmama. Žena koja je cijeli album napisala o propaloj ljubavnoj vezi, osvojila svijet i zaradila milijune, a onda ju je taj ‘srcolomac’ nazvao i tražio dio zarade, jer ipak su pjesme o njemu…??? Adele obožava Beyonce do idolopoklonstva, a Amy Winehouse ju je inspirirala da počne pisati pjesme. Svi albumi su joj o propalim vezama, a naziva ih prema broju godina koje je imala kad ih je pisala (19, 21). Naša najdraža “bucka”, Adele kaže da se ne brine oko svog izgleda jer “Ja ne stvaram glazbu za oči, nego za uši”.

Načuli uši. Stiže Adele:


ROLLING IN THE DEEP
Prva stvar s albuma 21, kojeg je Adele u cijelosti napisala nakon puknute ljubavi. A na ovoj pjesmi je baš, ono – pukla! Ovo je osvetnička pjesma u kojoj kaže ‘Odje… od mene!’. “Kad ju čuju, ljudi će vidjeti da se ne zaje…am.” objasnila je kočijašica Adele. “To je glazbeni ekvivalent mene kad popi…im.” Napisala ju je i snimila za tri sata, u naslonjaču u studiju, dan nakon što je prekinula s nevjernim dečkom. Treba dodati i da je za vrijeme cijelog snimanja albuma 21 pila po dvije boce vina dnevno i pušila jednu za drugom. Tek tolko… “Pijani jezik je najiskreniji”, kaže. Udri, Adele!


SOMEONE LIKE YOU
Uf, ovo volimo… jako. Laganica koja obara. Samo klavir i ona – Adele. Snimljeno ovako za demo, ali je bilo toliko dobro da su ju ostavili baš takvu. I neka su. “Pisanje albuma 21 bilo je strašno emocionalno iscrpljujuće”, kaže Adele. “Od ljutnje i pi…aranja, do potpune slomljenosti. Više nikada neću napisati takvu pjesmu. Ovo će biti pjesma po kojoj će me pamtiti.” Dovoljno.


HELLO
Novi album, novi singl, nova perspektiva. Sad je ona ostavila tipa i slomila mu srce, pa mu pjeva pjesmu. Ako su pjesme s 21 nastale u par sati, ova pjesma se pisala 6 mjeseci u dva navrata – prvo strofe, pa 6 mjeseci, pa refren. Ali isplatilo se (doslovno).

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv