Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Kasandra Fučijaš

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Shawn Mendes

Glazba
Shawn Mendes

November 17, 2020 @ 00:01

Podijeli: Facebook Twitter

Prestavljamo Shawna Mendesa

Zgodan mali, ima nešto… Shawn Mendes je Kanađanin koji i piše i pjeva i osvaja curice k’o od šale. A od 2015. naovamo je već naredao i pristojan broj albuma – Handwrtitten, Illuminate i naslovni Shawn Mendes. Sve je počelo na Vine-u gdje je kao tinejdžer objavljivao kratke obrade i ubrzo skupio milijune fanova. Odmah je potpisao za Island Records, objavio prvi singl “Life of the Party” 2014. godine i došao na 24. mjesto Hot 100 top liste sa samo 15 godina, 11 mjeseci i 4 dana. Bio je ujedno i najmlađi izvođač s takvim uspjehom za prvi singl u karijeri.

Nakon toga hitovi su se samo nizali. Evo nekoliko:


THERE’S NOTHING HOLDIN’ ME BACK
Shawn Mendes u svom najboljem izdanju, a primijetili su to i gledatelji MTV-a koji su mu dodijelili nagrade Best Artist i Biggest Fans na MTV EMA 2017. “Ova pjesma mi je pomogla da prebolim bivšu curu koja mi je slomila srce’ – i sad vi recite da tipovi nisu emotivni?!


IN MY BLOOD
Najavni singl Mendeseovog trećeg albuma. “Stvar mi je baš prirasla srcu”, kaže on i to se osjeti. Mendes tu otkriva svoju ranjivu stranu. I zanimljivo – to nije ljubavna pjesma. Više je o tjeskobi, pjesma s kojom se ljudi mogu poistovjetiti – zato i je duboka. Btw. Mendesov tata Manuel Mendes je portugalski imigrant pa je Mendes napravio i jednu verziju pjesme na portugalskom koja je bila službena himna portugalske nogometne reprezentacije na svjetskom nogometnom prvenstvu 2018.


MERCY
Tajna u hitovima Shawna Mendesa je što se uvijek okruži moćnom ekipom koja ima itekako puno iskustva u showbizu. Za “Mercy” Mendes je surađivao s čovjekom koji stoji iza uspjeha pjesme ‘Powerful’ Major Lazera, ali i s osobom koja stoji iza velikog hita Pitbulla i Ne-ya ‘Time Of Our Lives’. Mercy u jednoj rečenici nekog Mendesovog fana: ‘Shawn je čisti talent, bez auto-tunea, samo glas – briljantno’.


TREAT YOU BETTER
Jeste znali da je ‘Treat You Better’ trebala biti reggae pjesma, ali su je Scott Harris i Teddy Geiger preokrenuli na gitare pa smo dobili nešto potpuno drugačije, ali opet pamtljivo i uspješno. Kako su Mendes i Taylor Swift bili jednom zajedno na turneji, tako je Taylor za Shawnov 18. rođendan otpjevala – baš ovu stvar na Snapchatu.


STITCHES
Mendes je u videu za ‘Stitches’ dobio priliku glumiti, a sama gluma mu je inače veliki gušt. Vjerojatno mu je zadovoljstvo bilo i vidjeti kako se njegova pjesma konačno nakon 17 tjedana popela i na vrh britanske top liste.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv