Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Rihanna

Glazba
Rihanna

November 19, 2019 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

Predstavljamo ti Ri Ri Rihannu

Rihanna je “mala s Barbadosa, buntovnica koja u zadnjih nekoliko godina slobodno vrijeme provodi kao rock zvijezda. Po klubovima, sa striptizetama, cugom i dolarima koji lete svuda okolo”, kažu. S druge strane – rijetko se tko od njezinih kolegica može pohvaliti s dvije stvari – da je ambasadorica svoje zemlje i da – ima praznik u njezinu čast!

Pravo joj je ime Robyn Rihanna Fenty, rođena je 20.veljače 1988. na Barbadosu. Nadimak: Ri Ri. Kao šesnaestogodišnjakinja se preselila u SAD i krenula ganjati karijeru i uspjeh u showbizu u čemu joj je pomogao sam Jay Z! Možete o Rihanni misliti sve pozitivno ili sve negativno, ali ta cura ima nešto u sebi, talent da se izreklamira bez nekog velikog truda, a s još manje truda je nanizala hrpetinu hitova koje slušamo i volimo.

Idemo redom


DIAMONDS
Ovo je stvar s albuma ‘Unapologetic’ iz 2012., video spot za tu pjesmu je šokirao, ali ovaj put – pozitivno. Pokazuje krhkost i ranjivost Rihanne. Na licu pokazuje i tugu i sreću i zbunjenost u isto vrijeme. A i mi ostanemo zbunjeni kad tu i tamo konj protrči livadom, onda ona trci i tako u krug :) Rihanna pjeva u ‘Diamonds’ s dijamantima u ruci – pjesma za chillanje i video za pamćenje – gdje ćete više?!


ONLY GIRL (IN THE WORLD)
Rihanna je odradila fazu roze boje – baš u videu za ovu stvar – roza kosa, roza haljina i roza livada. Ako Vam je dosta roze za sada – razumijemo vas. A o pjesmi? Naravno da je postala hit – i na radiju i po klubovima, jer to je Rihanna. A realno, postala je i neslužbena ženska himna, jer kad dj to zavrti u klubu – cure spontano krenu pjevati i sve žele biti ‘only girl in the world’. Šalu na stranu – osim što je s ovom pjesmom proširila svoju bazu fanova, Rihanna je dobila i Grammyja u dance kategoriji. Svaka čast!


STAY
Za ‘Stay’ se Rihanna skinula – do kraja. Ali da nas netko ne optuži za površnost, zašto pjesma ‘Stay’ ostaje u glavi? Zašto smo ju zapamtili? Jer nema ničeg suvišnog, kompliciranog, intimna je i Rihannin nježni, jednostavni vokal osvaja i savršeno paše u pjesmi. Perfektno za glazbenu kulisu prvog spoja, emotivno – taman koliko treba.


WORK
U pjesmi se pojavljuje Drake i to je dovoljno. E da, pjesma se još sastoji od riječi “work” koja se ponavlja 79 sati. Što se preostalog teksta tiče, Rihanna traži duboku i značajnu povezanost s muškarcem, u ovom slučaju Drakeom, a njega zanima samo seks. Izbacili su u istom danu dva spota. Zato sto je previse mainstream izbaciti samo jedan spot za jednu pjesmu. Evo jednog. U ovom Rihanna ima prozirnu majicu.


WE FOUND LOVE (FT. CALVIN HARRIS)
2011. – je l’ moguće da je od ove pjesme prošlo već toliko godina?! I već tada je Rihanna prešla – na tamnu stranu! Iz dobre curice u seks, drogu i alkohol! S Calvinom Harrisom je napravila ogroman hit, ali s Calvinom svi naprave hit… A, tema pjesme – dva ljubavnika kojima se veza bazira na strasti i drogi, a ljubav je prikazana kao ovisnost. Osvojila je top liste, osvojila je klubove, ali ono što je bitnije – pjeva ju i Ivana Mišerić! Vidi ovo:

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv