Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
dinko_3
Trenutno s Vama...

Dinko Putrić

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Osvoji stipendiju za e-Leadership MBA program

Otvoreni predstavlja
Osvoji stipendiju za
e-Leadership MBA program

September 13, 2017 @ 12:11

Podijeli: Facebook Twitter

Ukupna vrijednost stipendija za e-Leadership MBA program na Algebri čak 700.000 kuna – prijave otvorene još samo do 1. listopada!

Visoko učilište Algebra, uz Hrvatski Telekom kao partnera, nedavno je otvorilo prijave za novi ciklus stipendijskog natječaja koji će najboljim kandidatima omogućiti da u cijelosti ili djelomično pokriju trošak jedinog e-Leadership MBA programa u regiji. Novost ove godine je što će kandidati imati priliku raditi na konkretnom projektu Hrvatskog Telekoma.

Procjena je Europske unije kako će do 2020. godine u cijeloj uniji nedostajati oko 200.000 e-Leadera, menadžera s razvijenim poslovnim, ali i digitalnim vještinama. Radi se o kombinaciji vještina i znanja koja je danas sve više tražena budući da se pred tvrtkama, od malih do najvećih, te drugim vrstama organizacija nalaze izazovi vezani uz digitalnu transformaciju: kako svoje poslovanje najbolje prilagoditi digitalnom dobu, odnosno kako primjenom digitalnih tehnologija tako doći do novih tržišta ili bolje konkurirati malim, agilnim tvrtkama koje su “uzburkale” pojedini tržišni segment.

Što je MBA studij e-Leadershipa i kome je namijenjen?

Budući e-Leaderi, osim poslovnih znanja vezanih uz vođenje tvrtki, morat će tako imati i čvrsta, vertikalna znanja iz digitalnih područja, odnosno moraju dobro razumjeti i tehnološke aspekte informacijskih tehnologija i njihovu poslovnu primjenu, kako bi mogli voditi digitalnu transformaciju tvrtki ili osnivati vlastite projekte koji “izazivaju” tradicionalne modele poslovanja.

S obzirom na ovu procjenu o potrebama za e-Leaderima pravo je vrijeme za školovanje na odgovarajućim MBA programima. Jedan od rijetkih takvih široj regiji (i jedini u Hrvatskoj) je e-Leadership MBA program Visokog učilišta Algebra, koje je i Europska komisija u nedavnom izvještaju o stanju e-Leadership i drugih digitalnih vještina istaknula kao jedan od pozitivnih primjera u području edukacije. U izvještaju je posebno naglašena važnost obrazovanja kao i snažnija suradnja tehničkih učilišta i poslovnih škola sa samim gospodarstvom, što je područje gdje Visoko učilište Algebra, još od svojeg osnutka, može služiti kao ogledan primjer.

Diplomski MBA studij e-Leadershipa (e-Vođenja) na Visokom učilištu Algebra izvodi se na engleskom jeziku, a na njemu većim dijelom predaju nastavnici s University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom poslovnom časopisu Bloomberg, dok su pojedine specifične teme rezervirane za hrvatske i europske profesore.

Dobri su kandidati za ovaj MBA program mladi menadžeri koji su do svojih trenutačnih pozicija došli s poslovnom ili tehnološkom pozadinom, a sada se dalje žele usavršavati uz upotpunjavanje znanja iz onog drugog područja, uz snažnu podlogu koja ova dva područja povezuje.

Kandidati će raditi na konkretnom projektu Hrvatskog Telekoma

Visoko učilište Algebra ovih je dana otvorilo stipendijski natječaj (ukupne vrijednosti oko 700.000 kuna) koji će perspektivnim kandidatima omogućiti da pokriju djelomične ili pune troškove dvogodišnjeg MBA studija. Prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj otvorene su do 1. listopada, a prijaviti se možete ovdje.

Partner stipendijskog natječaja je Hrvatski Telekom

U sklopu stipendijskog natječaja, kandidati će imati prilike upoznati neke od profesora i mentora koji provode program te će raditi i na zajedničkim projektima. Prošlogodišnja su iskustva pokazala da su mnogi kandidati u sklopu ovih druženja ostvarili i korisna međusobna poznanstva te su cijeli stipendijski natječaj zbog mogućnosti druženja i networkinga ocijenili vrlo korisnim, neovisno o tome hoće li dobiti stipendiju.

“Za uspješno rješenje poslovnog izazova ponekad je potrebno kumulativno radno i životno iskustvo cijelog tima. Netko tko nije prošao kroz poslovne izazove posebice one koji su rezultirali neuspjehom, nije mogao ni naučiti iz njih. Stoga će potencijalni budući MBA polaznici ove godine, po prvi puta, raditi na realnom projektu Hrvatskog Telekoma. Tim koji ponudi najkvalitetnije rješenje poslovnog izazova, osvaja timsku stipendiju te nastavlja razvijati rješenje u sklopu MBA programa uz stalno mentorstvo MBA predavača s Kelley School of Business i partnera, Hrvatskog Telekoma”, kaže Ivana Conjar, voditeljica MBA poslovanja i upisa u MBA program na Visokom učilištu Algebra o propozicijama stipendijskog natječaja i konkretnom zadatku na kojem će kandidati raditi uz podršku Hrvatskog Telekoma.

Tehnološke kompanije u Hrvatskoj, poput Hrvatskog Telekoma koji je partner natječaja, slijede svjetske trendove i implementiraju Smart City infrastrukturu. Problem u nastajanju je vidljiv kroz nedostatak leadershipa u paralelnom razvoju kulture življenja, odnosno poslovnih modela i rješenja koja će naš život u tim pametnim gradovima učiniti boljim i kvalitetnijim. Ovaj MBA studij eLeadershipa je iznimno važan i u izgradnji resursa za upravljanje i povezivanje građana, gradova i servisa u jedinstveno EU digitalno tržište.

Više informacija o stipendijskom natječaju e-Leadership MBA programa Visokog učilišta Algebra i Hrvatskog Telekoma, uključujući i obrazac za prijavu, može se pronaći na službenoj eleadership.mba stranici s prijavama.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv