Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Ivana Mišerić

Twitter Facebook

Dobro jutro! :)

Tvoj feelgood radio

Uhvati ritam svog jutra uz Nescafé Classic

Osvoji
Uhvati ritam svog
jutra uz Nescafé Classic

February 19, 2018 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

Za izvrstan početak dana nekad je dovoljno samo osjetiti miris kave. Već prvi gutljaj čini vas potpuno spremnim za novi dan, a ispijanje kave jutarnji je ritual zajednički milijunima ljudi diljem svijeta.

Uhvati ritam svog jutra svakoga dana u Feel good satu. Javi se u Jutro na Otvorenom putem besplatnog 08003355 i čeka te Nescafé Classic poklon paket. Detalje provjeri u Pravilniku.  

 

Da bi se kava pripremila, danas je potrebno manje od minute vremena. Međutim, nije uvijek postojala topiva kava poput Nescafé Classic, koju pripremamo jednostavno i za trenutak, prelijevanjem vruće vode i koja ne ostavlja talog na dnu šalice.

Iako je dio naše svakodnevice, jako malo znamo o tome odakle kava potječe i koji su osnovni sastojci, odnosno sorte kave. Za pripremu kvalitetne kave presudne su sorte koje koristimo, kao i postupak njihovog pretvaranja u napitak koji volimo.

Od oko 60 vrsta kave koje postoje u svijetu, najviše se koriste Arabica i Robusta. Trenutno se na globalnoj razini proizvodi oko 60 % Arabice i 40 % Robuste. Obje sorte rastu u tropskim zonama s toplom i vlažnom klimom, ali na različitim nadmorskim visinama te su razlike u aromi i okusu između ove dvije najpoznatije vrste vrlo prepoznatljive. Robustu karakterizira puniji, intenzivniji okus i zemljani miris, dok je Arabica poznata po slađem, voćnom mirisu. Istovremeno je ukusna i kiselkasta što njenu aromu čini veoma profinjenom i uravnoteženom.
Nescafé Classic nastaje kombiniranjem ove dvije najpoznatije sorte kave, Arabice i Robuste. Zahvaljujući procesu sušenja zrna kave vrućim zrakom kao rezultat nastaje kvalitetna 100% kava u prepoznatljivim suhim granulama. Nescafé Classic dolazi s raskošnih padina regije Espirito Santo u Brazilu, gdje na suncu sušena i potom pržena zrna čuvaju prirodnu svježinu i neodoljivu aromu kave koja čini Nescafé Classic nezamjenjivim početkom svakog tvog dana.

 

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv