Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Maroon 5

Glazba
Maroon 5

June 1, 2021 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

Predstavljamo bend Maroon 5

Bend se sastoji od Adama Levinea i … još nekih glazbenika. Da je najbolja taktika zbuniti protivnika dokazuju i oni jer u imenu benda imaju broj 5, a bend se sastoji od 6 glazbenika… just sayin… Kao ekipa zajedno su svirali još u srednjoj školi i imali su valjda najgore ime benda ikad, zvali su se Kara’s Flower. Srećom, dolaskom novog stoljeća nekome iz benda je sinula ideja da bi mogli promijeniti ime, pa su se početkom dvijetisućitih nazvali Maroon 5.

I sad su jedan od najuspješnijih bendova današnjice, a svog prvog Grammya dobili su davne 2005 godine u kategoriji najboljeg novog benda, a u narednim godinama prodali su milijune ploča, odnosno CD-a, odnosno mp3ca i osvojili skoro jednako toliko nagrada, a frontmen Levine postao je još mrvicu popularniji nakon što je nastupio kao član žirija u američkoj verziji The Voicea, Levine je američki Ivan Dečak!

A ovo su neka njihova najbolja djela!


MAPS
Pjesma MAPS izdana je 2014. godine, a bendu je pomoć u stvaranju dao Ryan Tedder iz benda OneRepublic. Dobra je, jel da?


THIS LOVE
This love je stara koliko i sam bend, nalazi se na njihovom prvom albumu Songs About Janne. Levine kaže da ju je napisao na dan kad ga je ostavila cura. Dja..


ANIMALS
Stvar Animals je na životu od 2014. godine, a na Youtubeu je do sada skupila nevjerojatnih 544 milijuna pogleda, što je otprilike 130 puta više nego Hrvatska ima stanovnika.


MOVES LIKE JAGGER
Pjesma nastala u suradnji s Christinom Aguilerrom, jedan je od najpoznatijih i najuspješnijih uradaka ovog benda. Mlađa generacija ne razumije naslov pjesme.


SUGAR
Pjesmu je napisao Mark Posner za svoj album, ali Lavine je bio uporan i mjesecima ga moljakao da mu je da. Na kraju je čovjek pristao, šta će jadan. U spotu članovi benda wedding crash-aju osupnute mladence, ali nama je draža verzija naše Ivane Mišerić iz TLZP (i da, pobijedila je taj dan, tooo malaaaa!!)

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv