Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Katy Perry

Glazba
Katy Perry

November 20, 2020 @ 00:01

Podijeli: Facebook Twitter

Predstavljamo Katy Perry

Katy Perry se zapravo zove Katheryn Elizabeth Hudson no promijenila je svoje ime da ju se ne miješa s glumicom Kate Huson, malom od Goldie Hawn. Katy se zlatnim slovima upisala u glazbenu povijest kao jedna od najprodavanijih izvođačica svih vremena.

Iako se ne bi reklo, Katy su oba roditelja pastori tako da joj je kućni odgoj bio tako strog da nije smjela gledati ni Štrumpfove ni Harry Pottera, umjesto toga listala je Bibliju, a jedina zabava joj je bilo pjevanje u crkvi što je radila pola života, a onda joj je pukao film i u 17-toj je i otišla od kuće ganjati muzičku karijeru. Na početku nije išlo lako, ali uskoro je počela osvajati nagrade i rušiti rekorde pa čak i javiti starcima – znate što, posudit ću glas Štrumfeti u filmu!

Mi njezin glas ipak više volimo u pjesmama. Evo samo nekih:


ROAR
Moćan pripjev, tjera te da se ustaneš i ti urlaš :) Među nekoliko Guinessovih rekorda koje je skinula bilo je i milijardu klikova na youtubeu za ovaj spot. A spot je stvarno zabavan – Katy u džungli nakon pada aviona postaje frendica sa svim životinjama koje tamo susretne, spozna vlastitu snagu i na kraju pripitomi tigra koji joj je pojeo dečka. Btw. omiljena pjesma na koju Katy voli urlati u autu je – Whitney Houstom i I wanna dance with Somebody.


CALIFORNIA GURLS
Sunce i surfanje, Alica u zemlji čudesa, Čarobnjak iz Oza i i Snoop Dogg – sve zapakirano u plastične omote bombona, video od kojeg gubiš zube od karijesa… Candyfornia. A Katy mrtva hladna izjavi da je pjesma odgovor na Empire state of mind – ovo je California state of mind :) Anyway, prava ljetna himna.


FIREWORK
Moralna dizalica, kao i Roar – ti možeš sve, samouvjerenost na maximumu. Živahnija verzija Aguilerine Beautiful. Nemojte da vas zavara činjenica da je Russel Brand zaprosio Katy dok su gledali vatromet sjedeći na slonu u Indiji. Vjenčali su se i bili u braku ni 14 mjeseci. Video je sniman u Budimpešti po kojoj Katy pleše, a za snimanje se javilo rekordnih zainteresiranih 38 000 kandidata.


I KISSED A GIRL
Hit koji joj je počeo, ali i obilježio karijeru. Provokativni tekstovi pale, a svi su se pitali tko je ta djevojka i gdje je bila do sada! Stvar je 7 tjedana bila na vrhu Billboard Hot 100, a u spotu se javlja i tada nepoznata Kesha. Pjesma je navodno inspirirana glumicom Scarlett Johannson. Pa nema ta Katy loš ukus!

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv