Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Vedran Car

Twitter Facebook

Tako mi mlijeka u prahu!

Tvoj feelgood radio

JYSK pokreće projekt „Ne štedi na šumi!“

Predstavljamo
JYSK pokreće projekt
„Ne štedi na šumi!“

January 4, 2019 @ 14:55

Podijeli: Facebook Twitter

JYSK pokreće promjene projektom „Ne štedi na šumi!“

– S 10.000 sadnica bukve pošumljavat će se Medvednica
– Projekt će biti realiziran u suradnji s Hrvatskim šumama

Maloprodajni lanac JYSK pokrenuo je projekt pod nazivom „Ne štedi na šumi!“ u sklopu kojeg će sva prikupljena sredstva od prodaje plastičnih vrećica s 50% reciklirajućeg materijala u periodu od 2. siječnja do 31. ožujka 2019. donirati u svrhu očuvanja okoliša u Hrvatskoj.

U suradnji s Hrvatskim šumama, prikupljena sredstva bit će namijenjena za nabavku 10.000 sadnica bukve sa svrhom pošumljavanja dviju zona parka prirode Medvednica. Cilj društveno odgovornog projekta je podizanje svijesti javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju.

„Kao velika međunarodna tvrtka koja je u svakodnevnom kontaktu s tisućama kupaca, dobavljača i suradnika svjesni smo svoje uloge u razvoju društveno odgovornog poslovanja kojim stvaramo novu vrijednost za sve sudionike. Želja nam je projektom „Ne štedi na šumi!“ podići svijest javnosti o bitnim pitanjima te smo sigurni da ćemo potaknuti mnoge na savjesnije ponašanje prema prirodi“, izjavila je Vesna Kukić-Lončarić, Country managerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

JYSK je pokrenuo projekt nastavno na novu direktivu Europske unije kojom se u Hrvatsku s 1. siječnja 2019. uvodi mjera za smanjenje potrošnje laganih vrećica i obavezna naplata na prodajnim mjestima. Uz građane, JYSK ovom akcijom želi potaknuti i svoje zaposlenike da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj, a projekt sadnje sadnica bukve planiran je nakon završetka ciklusa prikupljanja sredstava, u travnju 2019. godine.

„Drago nam je da je JYSK prepoznao važnost brige o šumama u Hrvatskoj. Sadnja na površine koje su stradale u nekoliko navrata nakon olujnog nevremena ključno je za vraćanje ravnoteže prirodi. Nadamo se da će ovo potaknuti i druge kompanije na pokretanje sličnih inicijativa“, izjavio je Damir Miškulin, voditelj uprave zagrebačke podružnice Hrvatskih šuma.

Kroz strateški definirana područja, JYSK na lokalnoj razini redovito djeluje kroz brigu o mladima, brigu o okolišu kroz održivi razvoj, pošumljavanje i čišćenje okoliša te brigu o zdravom životu kroz prevenciju, edukaciju i aktivnost.

Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.hr.

Sponzorirani članak

 

Komentari

Više vijesti

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv