Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Ispričat ću ti priču!

Like tjedna
Ispričat
ću ti priču!

March 20, 2015 @ 08:54

Podijeli: Facebook Twitter

Jeste li se ikad pitali kako je biti dijete i ležati cijeli dan u bolnici? Oni jesu.

Iz tog razloga pokrenuli su volonterski projekt “Ispričat ću ti priču”.  I osvojili naša srca i like tjedna!  Projekt je krenuo u ožujku 2012. pod okriljem Pedijatrijskog psiho-onkološkog centra, na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb. Voditeljica projekta je specijalistica kliničke psihologije Marte Benko.

Studentice i magistrice psihologije uprizoruju različite terapijske priče, s ciljem povećanja kvalitete boravka djece koja su dugo hospitalizirana. To rade svaki tjedan, same izrađuju lutke, kostime i paravan, a nerijetko i same pišu priče. I tako već 3 godine! Popričali smo s Antoniom Ćosić, jednom od studentica volonterki. Antonia nam je rekla da svaki utorak u Klaićevoj bolnici stvaraju terapijske priče i uveseljavaju klince.

‘Najčešće djecu ostavljamo u jednom veselom raspoloženju. Mi ne možemo znati kako su kad odemo, jednom nam je jedan otac rekao da je prvi put vidio svoje dijete kako se smiješi otkad je u bolnici kad smo mi došle. I onda nas to uvjeri da naš rad stvarno ima smisla’, kaže Antonia.  Mi kažemo: Svaka čast! Like definitivno ide u prave ruke!

U videu možete poslušati cijelu priču o likeu ovog tjedna! Mama s našeg radija, Danijela Novosel ispričala je svoje iskustvo sa Srebrnjaka.

Ivana Međugorac Frida

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv