Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Fil Tilen

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Imagine Dragons

Glazba
Imagine Dragons

June 1, 2021 @ 00:03

Podijeli: Facebook Twitter

Predstavljamo grupu Imagine Dragons

Jeste li znali da je ime banda Imagine Dragons zapravo anagram složen od slova različitih riječi? Izgleda da nikada nećemo saznati KOJE riječi, jer ih bend drži u tolikoj tajnosti da ni najbližim članovima obitelji nisu rekli. Jesu li to izmislili? Vjerojatno da. Uglavnom, Imagine Dragons su iz Las Vegasa, karijeru su počeli izvodeći obrade Stonesa po casinima i usput su uspjeli stvoriti svoj neki specifični zvuk koji ih je doveo do svjetskih pozornica. Nakon izlaska albuma ‘Night Visions’ 2012., Billboard i MTV su ih prozvali najvećim otkrićem godine i ostalo je povijest.

Idemo ih upoznati i kroz njihove hitove:


DEMONS
Ako je vjerovati članovima Imagine Dragonsa, Demons je zapravo priča o tome kako svi imamo demone u sebi, napade nelagode, ali i kako se oni najbolje umiruju i pobjeđuju – kreativnošću. Navodno je puno pjesama Imagine Dragonsa nastalo navečer ili kao tema njihovih snova pa ne iznenađuju i ti mračniji tonovi. ‘Demons’ dolazi s albuma The Night Visions, ostala je čak 61 tjedan na Hot 100, a našla je svoje mjesto i na soundtracku filma ‘What to Expect When You’re Expecting’ iz 2012.


THUNDER
Kad malo poslušate riječi pjesme, skužite da je to zapravo povijest – banda. Dan Raynolds pjeva o tome da je kao klinac imao velike snove da će jednog dana postati zvijezda, da su ga ismijavali kolege u školi, ali i da se sada on može – smijati njima. Tko se zadnji smije – najslađe se smije, to bi mi rekli. Video za pjesmu je snimljen u Dubaiu, a ‘Thunder’ je proveo preko 50 tjedana na Hot 100 što je već četvrta stvar Imagine Dragonsa koja je provela barem godinu dana na chartu. Wow!!


WHATEVER IT TAKES
Probajte tako brzo misliti ili tek pričati, kako brzo Dan Raynolds repa na startu ovog hita i zaslužili ste – respekt. S druge strane, Imagine Dragons nemaju nimalo respekta za američke konzervativce pa kad su čuli da su ovi njihovu pjesmu koristili na svom webu – poludjeli su. Hit ‘Whatever It Takes’ je bandu 2018. donio i nagradu MTV Video Music Awards u kategoriji ‘Best Rock Video’.


NATURAL
Htjeli ne htjeli, svi izvođači svijeta imaju neke svoje tipične pjesme, a (koliko poznamo Imagine Dragons) onda je to pjesma ‘Natural’. Moćna rockerska stvar, himničan singl koji ulazi u uho od prve i vuče na repetitivno slušanje. Podsjeća na hit Imagine Dragonsa ‘Beliver’ iz 2017., a koliko je kvalitetna i upečatljiva dokazuje i to što se pojavila u reklamama za Jeep, Microsoft i Nintendo, kao i u brojnim foršpanima za filmove i tv showove.


ON TOP OF THE WORLD
On Top OF The World s albuma ‘Night Visions’ tu je ili da vas digne iz depresije ili da si pjevate kad – ste sretni. Treće nema. Multifunkcionalnu i pomalo netipičnu stvar Imagine Dragonsa super su prihvatili u Portugalu gdje je stvar došla do br.1, ali i do 10 najboljih Australije, Austrije, Nizozemske i Novog zelanda. Ukratko, stvar koja u sebi nosi feeling baš kao i sam naziv pjesme. Jednostavno, a savršeno.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv