Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Dario Maradin

Twitter Facebook

Tvoj feelgood radio

Predsjednik u Jutarnjem showu

RADIO
Predsjednik u Jutarnjem showu

September 30, 2014 @ 08:02

Podijeli: Facebook Twitter

Dogovor za kavu je pao. Vrijeme: subota. Mjesto: Pantovčak. Skupila se malonogometna momčad Otvorenog radija i krenusmo povrh Britanca prema predsjedniku države. Na ulazu kratki pregled, salutiranje vojnika i vozač koji nas dostavlja pred sam ulaz u rezidenciju.

Kakva vožnja do gore! Moram vam ispričati…. Dakle, sjedamo u auto, gospodin za volanom ultra simpatičan. Niko Pulić sakrij se. Kad je on stisnuo gas i zarolao nas po tim zavojima, kolega se primio za ručku i rekao: “Osjećam se k’o u Otmici – Jean Paul Belmondo!!”. Stižemo pred ulaz, kočimooo, auto se zanjihao, gume cvile, a gospodin šofer se javlja na mobitel sa :”Halo, Jurić je.” Pa jel moguće. I vi ste se sjetili munjevitog auta Jurića iz crtića!! :D Jao, suze su mi krenule. Hop van, hvala gospon Jurić!

Ušla je momčad s početka priče u strogo čuvano zdanje sagrađeno 60-ih za vrijeme druga Tita. Obavili smo pregled kao na aerodromu, ostavljamo osobne iskaznice i idemo do biblioteke. Stiže kava, a stiže i predsjednik. Usput, postavili smo dvije kamere, tri mikrofona i svu moguću tehniku za snimanje našeg, po dogovoru, opuštenog druženja. I bilo je tako. Opušteno.

Predsjednik je super, ako se mene pita. Na stranu stavljamo politiku, jeste li lijevo ili desno, gore, dolje. Doživjela sam ga prvo kao čovjeka, a tek onda kao državnog poglavara RH. Jako ugodan, opušten, pametan gospodin s kojim je lijepo voditi razgovor. Imam osjećaj da bi mu mogla ispričati sve svoje probleme, od otečenih nogu do izračunavanja putnih troškova (prvo što mi je palo na pamet) i da bi me saslušao.

Kaže za sebe da ide na pogon-kavu. Puno radi, malo spava, obožava opere, Mozarta, djecu, Beatlese, Parni Valjak, Gibonnija… Najljepše uspomene ima iz razdoblja kada mu je kćer Lana bila beba. Mijenjao je pelene, prao je suđe i usisavao stan. “Spadam u zahvalne supruge”, rekao je predsjednik. Što god supruga skuha, pojede se bez prigovora.

Na pitanje zašto nije premijer, odgovara :”Tako mi je grah pao.” Puno toga smo pretresli u otvorenom razgovoru. Od hrane, pića, sporta, prijatelja, pa do političkih stavova i planova.

Video je tu da nam se pridružite. Ili se slušamo na radiju.

Dame i gospodo, predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Ivo Josipović.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv