Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Dua Lipa

Glazba
Dua Lipa

June 25, 2021 @ 00:51

Podijeli: Facebook Twitter

Jedna je Dua Lipa

Od obične klinke do svjetske super zvijezde u samo tri godine. To bi u jednoj rečenici moglo opisati Dua Lipu. Ali ipak će nam trebati malo više. Dua Lipa je dokaz da možeš uspjeti odakle god dolaziš. I ona, kao i BeBe Rexha ili Rita Ora, su s Kosova i danas se mogu pohvaliti stalnim adresama u svjetskim metropolama.

Dua Lipa je karijeru započela još – u kolijevci. Tata joj je poznati kosovski rocker koji joj je od malena usadio ljubav prema glazbi, a njen bogati raspon volaka produkt je tatinih gena. Obitelj je inače 90-tih pobjegla u London, da bi se 2008. vratili u Prištinu, no Dua je molila starce da se vrati u London, u potrazi za glazbenom karijerom. Tada je imala 15 godina i bila je posve sama. No, to ju ni najmanje nije diralo, kao ni činjenica da su joj u osnovnoj školi rekli kako nema talenta. Upornost i trud su se isplatili pa se tako sada može pohvaliti činjenicom da je njen debitantski album prodan u 4 milijuna primjeraka. Inače Dua je pravo ime, znači ‘ljubav’, a budući da je postala odličan uzor svim modernim curama jer u svojim pjesmama uglavnom pjeva o vjeri u sebe, to joj ime definitivno odgovara.

Krenimo na hitove:


ONE KISS (WITH CALVIN HARRIS)
One Kiss je zapravo vlasništvo Calvina Harrisa, ali nam se glas Dua Lipe toliko uvukao pod kožu da slobodno možemo reći kako ona ima ogromne zasluge za uspjeh pjesme. Br.1 na UK chartu i ne samo to, ne postoji pjesma sa ženskim vokalom koja je bila duže na vrhu britanske top liste singlova od ove. Videospot je dobio nominacije u kategorijama Best Dance i Song of Summer na MTV Video Music Awards 2018.


NEW RULES
“New Rules” je stvar s njezinog prvog albuma. Možda je baš ovo super savjet kako preboljeti bivšeg ili bivšu. A da stalno nisu tužaljke – postavite neka nova pravila, sami sebi kažete da ćete drugačije i to je to. Stvar su nazvali prekretnicom u njezinoj karijeri, a osvojila je vrhove top lista.


IDGAF
“IDGAF” ili necenzurirano “I don’t give a fuck” je još jedna “statement” pjesma Dua Lipe. A svojevrsni je nastavak na New Rules. I očito recept za hit jer je i IDGAF ušla i na Billboard Hot 100., a pobrala je i nominaciju u kategoriji Best Choreography na MTV Video Music Awards 2018.


BE THE ONE
Tko bi rekao da je ova pjesma nastala još 2015.? Oko 300 milijuna klikova na YouTubeu nije sad neki uspjeh da ti pamet stane, ali ovo je bilo probijanje leda, a po komentarima – njezini fanovi i dan danas rado slušaju ‘Be The One’. Ukratko – dobar start koji je najavio karijeru Dua Lipe koja od te 2015. ide samo prema vrhu. Bravo!

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv