Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play

Tvoj feelgood radio

Avicii

Glazba
Avicii

November 25, 2020 @ 06:00

Podijeli: Facebook Twitter

Sviramo i sjećamo se Aviciija

2018. će biti zapamćena i po odlasku klinca za kojeg je u početku malo tko mislio da će postati slavan, a još manje da će nam otići – tako prerano. Tim Bergling (ovo ime vam je poznato jedino ako ste veći ljubitelj elektronike) je pravo ime švedskog DJ-a Aviciija, lika koji je već sa 16 počeo objavljivati svoje remixeve na glazbenim forumima.

Do velike svjetske slave došao je sa samo 22 godine nakon što je ‘Levels’ zagospodario u klubovima, ali i u radijskim i tv programima. Već njegov prvi album ‘True’ iz 2013. osvojio je svijet, kao i hit ‘Wake Me Up’, a nakon njega nanizali su se i “I Could Be the One”, “Hey Brother”, “Addicted to You”, “The Days”, “The Nights”, “Waiting for Love”, “Without You” i “Lonely Together”. Bio je nominiran za Grammy za rad na ‘Sunshine’ i “Levels” 2013., a 2016. se odlučio umiroviti zbog zdravstvenih razloga, no nitko nije mogao ni slutiti da će već 20. 4. 2018. doći ona najstrašnija vijest – Avicii je pronađen mrtav u Omanu, a navodno je bilo u pitanju samoubojstvo.

Idemo se prisjetiti njegovih najvećih hitova:


WAKE ME UP
Dvije godine nakon izlaska i skoro 800 milijuna pogleda na Youtubeu kasnije, Wake Me Up je i dalje ogroman hit i najpopularnija je pjesma Aviciija. Prvi puta ju je izveo, odnosno uštekao USB u CD player i stisnuo play 2013. godine na Ultri u Miamiju.


HEY BROTHER
Kad Vam pjesmu pjevuši tata dok jede juhu na obiteljskom ručku, pjesmu čovjeka za kojeg nije nikada čuo, e onda znate da je to hit i pol. Ova pjesma se nalazi na Aviciijevom prvom albumu.


WITHOUT YOU (ft. Sandro Cavazza)
Teško je vjerovati da smo ostali “without” Aviciija, ali to je – tužna istina. Ovo je bila sedma Aviciijeva br.1 pjesma u njegovoj rodnoj Švedskoj, originalno objavljena 2017. i ponovno nakon njegove smrti u travnju 2018. Jedan njegov fan zgodno je uz ovu pjesmu na YouTubeu napisao: ‘Nastavit ćemo slušati tvoju muziku. Bio si glazbeni genijalac i nadam se da ti je bolje gdje god da sad jesi.’


ADDICTED TO YOU
Dugo se čekao Aviciijev prvi album, jer glazbena industrija i dalje kao da ne shvaća ozbiljno glazbenike koji nemaju album. Aviciija je cijeli svijet počeo shvaćati ozbiljno 2013. jer se pojavio njegov prvi album „True“ na kojem se našla i pjesma Addicted to you.


LEVELS
S ‘Levels’ su se Aviciiju otvorila vrata raja. Uspjeh te pjesme sva svjetla pozornice usmjerio je prema njemu, stvar je rasturila na top listama i kroz godine doživjela toliko remixeva da ih zaista nema smisla nabrajati. Voljeli Aviciija ili ne, pjesma je postala instant klupski klasik!

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv