Osvoji stipendiju u Aspiri! | Otvoreni radio
Klikni i...

Slušaj
Uživo

Play
Trenutno s Vama...

Ermin Preljević

Twitter Facebook

Stišaj probleme, pojačaj hitove!

Tvoj feelgood radio

Osvoji stipendiju u Aspiri!

Osvoji
Osvoji stipendiju u Aspiri!

August 10, 2018 @ 16:30

Podijeli: Facebook Twitter

Oduvijek te zanima međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu? Večer na Otvorenom dijeli priliku života! Aspira ti sufinancira prve dvije godine studija hotelijerstva i turizma u Zagrebu. Kako do nagrade, doznaj u pravilniku!

Stručna praksa od prve godine kao kruna studiranja

Odabir fakulteta predstavlja jednu od najvažnijih i najtežih odluka u životu, bilo da ste maturant, razmišljate o promjeni karijere ili želite napredovati na već postojećem poslu. Izbor se ne odnosi samo na ono što ćete studirati narednih nekoliko godina, već na zanimanje kojim ćete se baviti cijeli život. Prednost imaju studiji okrenuti praksi koji svoje studente od prve godine pripremaju za tržište rada i osiguravaju im sigurno zaposlenje nakon završetka studiranja. Sve navedeno može se primijeniti i na Visoku školu Aspira iz Splita koja je svoje dugogodišnje uspješno poslovanje proširila i u Zagrebu, otvaranjem studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu i Gastronomije. Prvi studijski program pokrenut na Aspiri bio je Sportski menadžment koji je obrazovao brojne uspješne hrvatske sportaše, ali i nositelje promjena u svijetu sportu.

Stručnjaci iz Visoke škole Aspira prate potrebe tržišta rada, pa je nakon studija Sportskog menadžmenta otvaranje drugačijeg studija turizma bio logičan izbor. Naime, turizam je jedna od najperspektivnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj koja je u stalnoj potrazi za kvalitetnom radnom snagom. Obrazovanje i usavršavanje je postalo ključni resurs suvremenog poslovanja, a samim time i razvoja pa je adekvatno obrazovanje kadrova u hotelijerstvu i turizmu preduvjet konkurentnoj prednosti određene zajednice, podizanju produktivnosti i povećanju tržišne vrijednosti.

Studij kreiran u suradnji s poslodavcima 

Studijski programi na Aspiri osmišljeni su u suradnji s poslodavcima, a kao najvažniji dio izdvaja se stručna praksa koja se provodi od prve godine studija u najboljim domaćim i inozemnim hotelima, turističkim agencijama i restoranima. Praksa se dogovara na već tradicionalnom događanju na Aspiri – Danu karijera, gdje se okuplja preko 70 poslodavaca iz zemlje i inozemstva. Studenti praksu odrađuju u poznatim hotelskim lancima poput Hiltona, Radisson Blu, Kempinski, Le Meriden Lav i mnogim drugima, ACI marinama, restoranima Monte, Pelegrini, Nautika, Zinfandel, Castello di Spaltena te La Capinera u Taorminu, Italija. Praksa im pruža praktična znanja i vještine direktno primjenjive na tržištu rada, a nemali broj studenata se zaposlio kod poslodavaca kod kojih su obavljali stručnu praksu.

– Na Aspiri mogu postići sve što poželim, pruža mi odlično znanje i iskustvo za buduću karijeru. Prošle godine na Danu karijera dogovorila sam praksu u hotelu, a ove godine želim se upoznati s radom u turističkoj agenciji. Sudjelovala sam u različitim dodatnim aktivnostima, od barmenstva do sommelierstva i tako upoznala svaki segment turističke ponude – istaknula je studentica Hotelijerstva i turizma Lući Koceić.

Visoka škola Aspira napredak svojih studenata prati kroz Centar za poslovne karijere koji im od trenutka dolaska na studij pomaže u stvaranju praktičnih i komunikacijskih vještina koje će ih učiniti konkurentnijim na tržištu rada. Kroz niz radionica, edukacija i susreta s poslodavcima studenti kreiraju svoje poslovne profile. Njegov rad najbolje potvrđuje činjenica da 97 % studenata nakon završetka školovanja pronađe posao u struci.

Pravi studij Turizma

Stručni studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu pokrio je glavna područja u turizmu kroz svoja tri studijska usmjerenja – hotelski menadžment, menadžment destinacijskih organizacija i kompanija, te gastronomija, gdje se studenti mogu usmjeriti prema svojim afinitetima, a ponuda je sve veća s obzirom na ogromne investicije u turističkom sektoru. Studij traje 3 godine, a izvodi se kao redovni i izvanredni. Nastavu održavaju stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, pa tako Aspirini studenti na tjednoj bazi imaju priliku prisustvovati predavanjima vrhunskih stručnjaka poput američke znanstvenice Sharlene Steele-Prohaska s New York University ili dr. Geroma Haysa s Indiana University – Kelley School of Bussiness.

Osim kreativno osmišljenog nastavnog programa studenti sudjeluju u stručnim radionicama, odlaze na terensku nastavu te imaju mogućnost birati između brojnih izvannastavnih aktivnosti. Turistička inspekcija, Poduzetnički klub, PR klub, Gastro klub su samo neke od brojnih sekcija koje djeluju na Aspiri.

Međunarodna karijera san je mnogih studenata koji je na Visokoj školi Aspira itekako ostvariv! Naime, studenti imaju mogućnost nastavka školovanja ili odrađivanja stručne prakse u inozemstvu preko Erasmus + programa mobilnosti. Potpisani su partnerski ugovori s preko 60 prestižnih sveučilišta u Europi. No, vjerojatno najbitnija stvar je suradnja s uglednom Swiss Education Group, jednom od vodećih svjetskih obrazovnih organizacija hotelijerstva i turizma. Nastavak školovanja na elitnom fakultetu u Švicarskoj omogućuje im stjecanje švicarske i američke diplome koja će im pomoći u budućem zaposlenju.

Među nizom pogodnosti, stipendija i ostalih sadržaja usmjerenih isključivo studentima i njihovim ciljevima, svakako vrijedi istaknuti kako se na Aspiru možete upisati i bez položene državne mature, preko razredbenog ispita, a moguć je i prijelaz s drugih studija. Razredbeni postupak u Zagrebu održati će se 12. srpnja, a u Splitu 18. srpnja.

Više informacija o studijskim programima možete saznati na www.aspira.hr.

Komentari

Kako slušati Otvoreni Radio:

Otvoreni Player! (ako želiš slušati Otvoreni na svom PC-u ili Macu). Plaćanje? Ne! Potpuno je besplatno. Samo trebaš kliknuti ovdje. Naravno, uvijek kao opcije imaš Windows Media Player ili Winamp/VLC media player.

Cro Map Computer

Ukoliko si osoba u pokretu i želiš slušati Otvoreni – nema problema. Aplikacije Otvorenog radija preuzmite na iTunesu ili Google Playu. Naravno, besplatno.

Aplikacija za Android Aplikacija za iOS
Cro Map Smartphone

Ponosni si korisnik kabelske ili IP televizije? Otvoreni je samo par tipki daleko. Evo i popisa gdje nas možeš slušati:

  • MAXtv – 55. kanal
  • B.net – 55. kanal
  • Metronet – 304. kanal
Cro Map Tv